De Zeegsterhoeve

Boerderijwinkel

Onze winkel

Onze boerderijwinkel zij we gestart in 2008. We gingen onze melkkoeien kruizen met Belgische blauwe stieren. Nadat de kalveren uitgroeiden tot volwassen koeien, hebben we ze geslacht en kwamen we er achter dat dit vlees veel lekkerder is dan het vlees van onze melkkoeien. Waar de energie van melkkoeien volledig gaat naar het produceren van melk, gaat de energie van vleeskoeien naar het vlees. Er wordt veel minder van de koeien gevraagd en daarnaast hebben ze de tijd om te groeien. Ze grazen op kruidenrijke weiden en in de graslanden aan het Zeegserloopje.

Toen we het vlees geproefd hadden wisten we het zeker. Dit vlees moesten anderen mensen ook kunnen eten. En zo is onze winkel gegroeid.

We verkopen naast ons vlees ook varkensvlees in een bepaalde periode van het jaar. In het voorjaar kopen we biggen die de wei ingaan en daar vrolijk en blij opgroeien. Als ze slachtrijp zijn gaan ze naar de slager en verdwijnen bij ons in de diepvries voor de verkoop.

Op vrijdagmiddag en zaterdag als onze winkel geopend is verkopen we ook Dubbeldrents brood van de warme bakker en zuivel van een boer. En nog veel meer andere producten. Je kan ook cadeau pakketten bij ons samenstellen. Het is altijd leuk om een cadeau uit de buurt te ontvangen of te geven!

Online bestellen

Het is ook mogelijk online een bestelling te doen. We zetten het voor je klaar en je kan het tijdens openingstijden komen halen.

Tijdelijk niet beschikbaar. Voor bestellingen neem contact op. 

De Zeegsterhoeve